- Autor: jana.nekulova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jablka | 400 |
Vločky ovesné | 100 |
Kokos | 50 |
Mléko trvanlivé odtučněné (0,5 % tuku) | 375 |
Vejce celá průměr | 110 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 65 |
Kypřící prášek do pečiva | 20 |
Modifast Pudink (v suchém stavu) | 74 |
Rozinky | 30 |
Jihočeský tvaroh na pečení 1% | 250 |
Rum hnědý | 30 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 8459 kJ
Bílkoviny (g): 104,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 297,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 157,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 529 kJ
Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 18.6, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 9.8, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Jablka nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami na těsto (vločky, kokos, mléko, pudinky, vejce, cukr, prášek do pečiva, rozinky). Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech/pekáč. Rovnoměrně rozetřeme. Pečeme na cca. 175 stupňů asi 15 - 20 min. Pak zalijeme nádivkou a necháme ještě v troubě asi 10 minut, dokud není nádivka ztuhlá a již neteče. Po vyndání z trouby pokapeme medem a posypeme 1 čajovou lžičkou skořice.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.